Ситний і дуже смачнючий суп з куркою і гарбузом може стати улюбленою першою стравою на вашому столі.
Суп з курки з гарбузом
Вам буде потрібно:
- куряча грудка - 300 г;
- гарбуз- 400 г;
- 2 середні картоплини;
- сметана-2 ст. л;
- 1 середня цибулина;
- 1 невелика морквина;
- вершкове масло 20 г;
- соняшникова олія без запаху;
- 3 зубчики часнику
- чорний перець;
- сіль;
- зелень кропу або петрушки;
- лавровий лист
- лавровий лист
Курячі грудки помийте і поріжте на невеликі шматочки розміром 2х2 см. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями, моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
В розпечену сковорідку влийте трохи соняшникової олії і додайте половину (10 г) вершкової. Коли олія нагріється киньте курку і смажте 7-10 хв, помішуючи. Додайте цибулю та моркву і смажте ще хвилин 5-7. Обсмажену курку з цибулею і морквою викладіть в каструлю.
Підготуйте гарбуз і картоплю. Овочі очистіть, помийте і наріжте кубиками розміром 2х2 см. У сковороду влийте трохи соняшникової олії, додайте решту вершкової . У нагріту олію покладіть гарбуз і картоплю. Смажте на середньому вогні 5-7 хв.
З'єднайте курку та овочі, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть 20 хв. В цей час очистіть часник і наріжте дрібно зелень. Покладіть в суп лавровий лист, сметану, сіль, перець за смаком. Прокип'ятіть ще 1-2 хв.
Останній штрих: киньте очищені зубчики часнику і зелень і відразу вимкніть вогонь.
Смачний і ароматний суп готовий!
Смачного!
- Категорія: Рецепти на всі випадки
- Дата: 2020-12-01
- Переглядів: 261
- Коментарів: 0
Залишити коментар