Ситний і дуже смачнючий суп з куркою і гарбузом може стати улюбленою першою стравою на вашому столі.

Суп з курки з гарбузом


Вам буде потрібно:


  • куряча грудка - 300 г;
  • гарбуз- 400 г;
  • 2 середні картоплини;
  • сметана-2 ст. л;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 невелика морквина;
  • вершкове масло 20 г;
  • соняшникова олія без запаху;
  • 3 зубчики часнику
  • чорний перець;
  • сіль;
  • зелень кропу або петрушки;
  • лавровий лист


  • лавровий лист
  
     Курячі грудки помийте і поріжте на невеликі шматочки розміром 2х2 см. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями, моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
   В розпечену сковорідку влийте трохи соняшникової олії і додайте половину (10 г) вершкової. Коли олія нагріється киньте курку і смажте 7-10 хв, помішуючи. Додайте цибулю та моркву і смажте ще хвилин 5-7. Обсмажену курку з цибулею і морквою викладіть в каструлю.
   Підготуйте гарбуз і картоплю. Овочі очистіть, помийте і наріжте кубиками розміром 2х2 см. У сковороду влийте трохи соняшникової олії, додайте решту вершкової .  У нагріту олію покладіть гарбуз і картоплю.  Смажте на середньому вогні 5-7 хв.
   З'єднайте курку та овочі, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть 20 хв. В цей час очистіть часник і наріжте дрібно зелень. Покладіть в суп лавровий лист, сметану, сіль, перець за смаком. Прокип'ятіть ще 1-2 хв.
   Останній штрих: киньте очищені зубчики часнику і зелень і відразу вимкніть вогонь.
   Смачний і ароматний суп готовий!
Смачного!



Залишити коментар