Рецепт цих "хрустиків" був взятий мною з інтернету. Він називався "Таратушки на кефірі". Моя бабуся смажила такі ж, але рецепта я, на жаль, не записала. Тепер це одне з моїх улюблених "швидких" блюд до чаю.


Отже, нам знадобиться:
    
  • 1,5 склянки кефіру (кислого молока, білого питного йогурту); 
  • 1 яйце;
  • 3 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. рослинної олії;
  • 0,5 ч.л. солі;
  • 0,5 ч.л. соди
  • ванілін або 1 ст.л. коньяку;
  • мука 2-3 склянки (якщо потрібно, то і більше)
  • олія для смаження
  • цукрова пудра


  
  Муку просіяти. Сюди всипати сіль , соду і цукор і злегка перемішати.  В муку додати яйце, олію, кефір, ванілін або коньяк. Замісити м'яке тісто. Муки має, як ви знаєте, різний вміст клейковини, тому додаємо її, щоб тісто стало м'яким і не липло до рук.
  
  Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на столі на 20 хв.
  
  Беремо шматок тіста і розкачуємо  до товщини 1 -1,5 см. Розрізаємо на смужки довжиною 7-8 см. Посередині робимо розріз і протягуємо один кінець смужки через розріз. Виходить заготовка, як на хрустик. 
  

  
  У казанку розігріваємо олію і смажимо з обох боків до золотистого кольору. Готові хрустики викладаємо на паперову серветку. 
  
  Посипаємо хрустики цукровою пудрою. 
  
Смачного!
  

  



Залишити коментар