Рецепт цих "хрустиків" був взятий мною з інтернету. Він називався "Таратушки на кефірі". Моя бабуся смажила такі ж, але рецепта я, на жаль, не записала. Тепер це одне з моїх улюблених "швидких" блюд до чаю.
Отже, нам знадобиться: - 1,5 склянки кефіру (кислого молока, білого питного йогурту);
- 1 яйце;
- 3 ст.л. цукру;
- 2 ст.л. рослинної олії;
- 0,5 ч.л. солі;
- 0,5 ч.л. соди
- ванілін або 1 ст.л. коньяку;
- мука 2-3 склянки (якщо потрібно, то і більше)
- олія для смаження
- цукрова пудра
Муку просіяти. Сюди всипати сіль , соду і цукор і злегка перемішати. В муку додати яйце, олію, кефір, ванілін або коньяк. Замісити м'яке тісто. Муки має, як ви знаєте, різний вміст клейковини, тому додаємо її, щоб тісто стало м'яким і не липло до рук.
Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на столі на 20 хв.
Беремо шматок тіста і розкачуємо до товщини 1 -1,5 см. Розрізаємо на смужки довжиною 7-8 см. Посередині робимо розріз і протягуємо один кінець смужки через розріз. Виходить заготовка, як на хрустик.
У казанку розігріваємо олію і смажимо з обох боків до золотистого кольору. Готові хрустики викладаємо на паперову серветку.
Посипаємо хрустики цукровою пудрою.
Смачного!
- Категорія: Рецепти на всі випадки
- Дата: 2021-02-18
- Переглядів: 5807
- Коментарів: 0
Залишити коментар