Рецепт цього кексу дуже простий і готується надзвичайно швидко. З мінімального набору продуктів у вас вийде гарна солодка випічка до чаю, з якою, навіть, і гостей зустріти не соромно.
Отже , вам знадобиться:
- борошно пшеничне- 2 склянки;
- цукор- 1 склянка і ще 3 ст.л;
- масло вершкове (спред, маргарин)- 100 г;
- кисле домашнє молоко (кефір, йогурт)- 1 склянка;
- яйце- 1 шт;
- родзинки- 30-50 г;
- горіхи волоські (не обов'язково)- 1 склянка;
- сода- 0,5 ч.л;
- ванілін;
- сіль- щіпка
- цукрова пудра
Просіюємо борошно у миску, додаємо цукор, соду, сіль, ванілін і добре перемішуємо .
Масло вершкове розтопимо, але не доводимо до кипіння. Вливаємо розтоплене масло в отриману суміш, додаємо кефір, яйце, родзинки і вимішуємо до однорідної консистенції.
Тісто готове.
Зазвичай я випікаю просто кекс. Але цього разу вирішила його трохи урізноманітнити і додала прошарок з волоських горіхів з цукром. Для цього потрібно горіхи трохи підсмажити , якщо є можливість, то полущити оболонки (вони можуть давати гіркий присмак), трохи подрібнити качалкою ( я люблю, щоб були не дуже дрібні, але ви можете дрібнити на свій розсуд), додати 2 ст.л цукру і перемішати.
Змажемо форму рослинною олією, потім притрусимо манкою, або борошном (в мене кукурудзяне, але можна й пшеничним). Виливаємо частину тіста у форму, зверху розподіляємо горіхи, потім знову тісто. Ставимо у духовку і випікаємо при температурі 180 градусів. Не хочу писати час випікання, тому що, як показує практика, час ніколи не збігається з тим, що заявляють в рецептах. У всіх різні духовки. Тому перевіряємо дерев'яною паличкою. В моїй духовці печеться хвилин 35-40. Дістаємо наш ароматний кукс з духовки і притрушуємо цукровою пудрою.
Я цей кекс готую частіше іншої випічки. Тому що швидко і смачно. Він виходить повітряним і тане в роті.
Додаю туди замість родзинок заморожені ягоди. Особливо смачно з вишнею і чорною смородиною. Можна покласти цедру апельсина або лимона. Родзинки можна вимочити з годину перед додаванням у коньяку, тоді пиріг виходить ще більш ароматним.
Загалом, мої любі, експериментуйте. Цей рецепт - основа. А ви можете зробити так, щоб він грав кожного разу різними смаками.
Смачного!
- Категорія: Рецепти на всі випадки
- Дата: 2021-01-19
- Переглядів: 1911
- Коментарів: 0
Залишити коментар