Рецепт цього кексу дуже простий і готується надзвичайно швидко. З мінімального набору продуктів у вас вийде гарна солодка випічка до чаю, з якою, навіть, і гостей зустріти не соромно.

Отже , вам знадобиться:


  • борошно пшеничне- 2 склянки;
  • цукор- 1 склянка і ще 3 ст.л; 
  • масло вершкове (спред, маргарин)- 100 г;
  • кисле домашнє молоко (кефір, йогурт)- 1  склянка;
  • яйце- 1 шт; 
  • родзинки- 30-50 г;
  • горіхи волоські (не обов'язково)- 1 склянка;
  • сода- 0,5 ч.л;
  • ванілін;
  • сіль- щіпка
  • цукрова пудра

      

     

  

  

  

   Просіюємо борошно у миску, додаємо цукор, соду, сіль, ванілін і добре перемішуємо . 

   Масло вершкове розтопимо, але не доводимо до кипіння. Вливаємо розтоплене масло в отриману суміш, додаємо кефір, яйце, родзинки і вимішуємо до однорідної консистенції.

   Тісто готове. 

   Зазвичай я випікаю просто кекс. Але цього разу вирішила його трохи урізноманітнити і додала прошарок з волоських горіхів з цукром. Для цього потрібно горіхи трохи підсмажити , якщо є можливість, то полущити оболонки (вони можуть давати гіркий присмак), трохи подрібнити качалкою ( я люблю, щоб були не дуже дрібні, але ви можете дрібнити на свій розсуд), додати 2 ст.л цукру і перемішати.

   Змажемо форму рослинною олією, потім притрусимо манкою, або борошном (в мене кукурудзяне, але можна й пшеничним). Виливаємо частину тіста у форму, зверху розподіляємо горіхи, потім знову тісто. Ставимо у духовку і випікаємо при температурі 180 градусів. Не хочу писати час випікання, тому що, як показує практика, час ніколи не збігається з тим, що заявляють в рецептах. У всіх різні духовки. Тому перевіряємо дерев'яною паличкою. В моїй духовці печеться хвилин 35-40. Дістаємо наш ароматний кукс з духовки і притрушуємо цукровою пудрою.

   Я цей кекс готую частіше іншої випічки. Тому що  швидко і смачно. Він виходить повітряним і тане в роті.

   Додаю туди замість родзинок заморожені ягоди. Особливо смачно з вишнею і чорною смородиною. Можна покласти цедру апельсина або лимона. Родзинки можна вимочити з годину перед додаванням у коньяку, тоді пиріг виходить ще більш ароматним. 

 Загалом, мої любі, експериментуйте. Цей рецепт - основа. А ви можете зробити так, щоб він грав кожного разу різними смаками.

  Смачного!

    





Залишити коментар